Dansen

 

 

De foto die bij de tekst uit mijn boek deMENSie hoort…...


We vervangen de rouwkaart van mijn moeder die op het kastje staat op zijn kamer door een vrolijke zwart wit foto van mijn jonge ouders dansend met elkaar. Ik vertel het verhaal aan het zorgteam hoe mijn vader mijn moeder zesenvijftig jaar geleden mee uit vroeg voor een dansfeest. Mijn vader heeft mij het verhaal ook verteld. Bij het ophalen van die liefdevolle herinneringen zie ik hem stralen. Nu de verzorgenden het verhaal achter de foto op zijn kastje kennen, nemen ze de foto in de hand en beginnen ze er wel eens over met mijn vader. Soms is zijn breinkamer gesloten en heeft hij er geen herinnering aan. Staat de deur van die kamer wel open, vertelt mijn vader enthousiast zijn verhaal. 

 


Deze blog is een vervolg op het nieuwe dementie-boek deMENSie.
Voor Dianca's nieuwste blogs kijk op haar facebook- of Instagramaccount.